söndag 6 maj 2012

Spindelmor's Topplista 101 - Del 4

Kontrollpanelen

Du loggar in på din kontrollpanel genom att klicka på länken Kontrollpanel i Toppmenyn och sedan välja den sida du vill fixa till.

I din kontrollpanel så kan du välja på följande knappar:'

Statistik: Tar dig till ditt offentliga utrymme på Spindelmor. Här  redovisas i princip allt som du skrev in på din registreringssida. Titel, beskrivning, användarnamn, kategori. Här visas också din banner och screenshot (mer om det nedan). Observera att det även här finns en röstningslänk. Högst upp står det VOTE! Människor kan rösta på din sida genom att klicka där som en variant på att klicka på din länkod (mer om det nedan) på din hemsida. Genom att klicka på bannern kommer besökaren vidare till den hemsida du har angett. En annan väldigt bra sak som visas på din sida är statistikdelen längst ner. Där redovisas antal sidvisningar (av din hemsida inte sida på Spindelmor), Röster (HitsIn) och HitsUt (Hur många som klickar sig vidare därifrån till din sida. Du kan välja att titta på dagliga, veckovis, månatliga eller totala träffar.

Registrera Ny Webplats - Ytterligare ett sätt att registrer ytterligare en hemsida om du så önskar.

Ändra användarkonto - Här kan du ändra Titel, sidadress, e-post, beskrivning och kategori. Du kan även se vilken banner som du har laddat upp både för vanligt medlemskap och premium medlemskap.  Här har du även möjligheten att ändra lösenord.

Länkkod - Själva kärnan i framgång på den här listan! En länkkod är i grund och botten en html-kod som registrerar hur många besökare du har på din sida och hur många som röstar på dig. Kom ihåg: Det är antal röster som påverkar hur högt du kommer på listan! Listan återställs varje ny månad. Kopplad till denna kod är en knapp. Genom att klistra in vald länkkod på lämpligt ställe på din hemsida kommer en knapp att visas på din hemsida som dina besökare som självklart Älskar Dig (eller hur?) kan klicka på för att kunna rösta på dig. Utan knapp - ingen röst! Det finns 4 olika koder att välja mellan och ingen är bättre än den andre. Jag kommer att skriva mer om länkkod i en senare artikel!

Buy A Premium Membership - Jag kommer att skriva mer om PM i en senare artikel. Men det är i alla fall här som du går in om du vill köpa ett sådant medlemskap för att öka din synlighet!

Upload banner - Din banner är det som syns först och bäst på själva rankingsidan och är en kombination av visuell namnlapp och avancerad reklam för din hemsida. Här under kan du ladda upp din banner att visas på din offentliga sida + på rankingsidan. Observera att det finns vissa begränsningar här i storlek: 468 px X 60 px. Dessutom så får bannern inte vara större än 100 kb. Det är tillåtet att ha en animerad banner om du så önskar. Så länge som du håller dig till ovan beskrivna mått. Bannern ladda upp lokalt från din dator.

I toppmenyn finns även 2 andra alternativ:

Upload Premium Banner - Den som är Premium Medlem får ha en något större banner än vanliga medlemmar. Den laddas upp här!

Upload Screenshot - Jag brukar alltid föröska att så fort som möjligt gå in och ladda upp en scrrenshot för varje ny sida som min egenskap av admin. Men om du under vägens gång t. ex ändrar designen på din sida och vill att det även skall visas i ditt screenshot (som används vid; Nya medlemmar, Featured Members, Premium Members, Statistiksidan etc) så kan du klicka här för att ladda upp ny screenshot. Observera att screenshot måste godkännas av admin först innan det laddas upp automatiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar