söndag 6 maj 2012

Spindelmor's Topplista 101 - Del 3

Registrera din hemsida

Då var det dags - dags att registrera din första hemsida på Spindelmor! Det är egentligen busenekelt. Korta versionen: Klicka på registrera din hemsida i Toppmenyn och följ instruktionerna. Men jag tänkte jag skulle gå igenom lite i detalj de olika sakerna du skriver i så att du vet vad de står för etc.

Har du redan en hemsida på Spindelmor? Då kommer du först och främst att påminnas om att logga in på detta konto. På så sätt kan du hantera alla dina sidor under ett och samma användarnamn!

Användarnamn och Lösenord - Här bestämmer du själv dina inloggningsuppgifter! Kom ihåg att göra användarnamnet lätt att stava till och komma ihåg och lösenordet inte allt för kort  eller enkelt att knävka!

URL - din hemsidas adress. Observera att programmet redan har skrivit ut http:// så du behöver INTE skriva detta - då blir det dubbelt.

Titel - Inte den titel du kallar dig (som t. ex doktor eller medium) utan den titel du vill att din sida skall ha här på Spindelmor. Det är vanligast att titel på Spindelmor är samma som din hemsida heter. Men det är fullt möjligt att leva lite farligt här och t. ex låta titeln vara en uppmaning: "Boka din läggning NU!" t. ex.

Beskrivning - Din beskrivning av din hemsida/blogg. Var tydlig men kortfattad för att fånga upp sökarnas uppmärksamhet. Dessutom är mängd tillåten text begränsad. En bön från stavningspolisen också: Låt gärna texten gå igenom ett stavningsprogram först för att minimera risken för onödiga stavfel.

Kategori - Den kategori som din sida kommer att visas i. Fn finn 5 kategorier:
  • Andligt
  • Tarot & Spådom
  • Helande Hälsa
  • Paganism
  • Butik & Företag
Var noga med att det blir rätt kategori när du väljer, för när väl har valt är det bara administratören som kan ändra sida!

Anti-bot: Sist kommer två system som vi använder oss av för att förhindra spam och bots att försöka registrera dig på sidan. I den förstaskall du identifiera siffror och bokstäver ur en bild och den andra skall du svara på en ENKEL fråga.

Nu är du färdig! Klicka på Registrera ny webplats!

Det som händer hädanefter är att en förfrågan om att få gå med på Topplistan skickas till sidans administratör för godkännande. Oftast tar detta mindre än 24h men har det tagit mer än 72h kontakta admin (anna.johansson@tarotidag.se). Efter sidan är godkänd kommer du att kunna logga in på din kontrollpanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar