lördag 5 maj 2012

Spindelmor's Topplista 101 - Del 2

Spindelmors Topplista 101 - del 2
Förstasidan
Adressen till topplistan är http://www.spindelmor.se. När du surfar din ser du följande bild:



Nästan högst upp ser du loggan för Spindelmors Topplista. Det är en tecknad avbild av en spindel i ett spindelnät under årets fyra årstider. Detta illustrerar väl för mig vad detta handlar om: Ett nätverk av hemsidor för oss som på ett eller annat sätt är förankrade till årshjulets och årstidernas växlingar.
Under loggan har du menyraden. Här kan du hitta följande hjälpmedel:
  • Hem: Klicka på den här länken för att ta dig till förstasidan igen
  • Registrera ny webplats: För den som vill registrera ett helt nytt medlemskap och sida. Observera att för dig som redan har en webplats registrerad hos oss så lägger du till ytterligare sidor innifrån din kontrollpanel!
  • Kontrollpanel: Det är här som du kan göra alla ädringar för att göra din sida mer synlig och personlig. Mer om detta nedan!
  • Allmän Statistik: Under denna länk hittar du ren statistik kring hur många besökare sidan har haft totalt etc. Mest intressant för de av er som funderar på att annonsera hos oss!
  • Nyheter: Topplistans blogg. Här kommer uppdateringar och tips att läggas upp regelbundet. Den här kursen kommer bland annat att finnas utlagd där för den av er som vill läsa.
  • Stöd Oss! Du kan stödja vår verksamhet på flera sätt: Donation, Annonsering & Premum Medlemskap. Mer om Annonsering och Premium Medlemskap i senare delar av kursen!
  • Sök-funktion: Om du undrar om det finns bloggar eller hemsidor som fokuserar på ditt ämne specifikt kan du använda vår interna sökfunktion. Skriv in det du letar efter och klicka på förstoringsglaset. Observera att bara ord från titel och beskrivning dyker upp så var inte för detaljerad!

Karusellen är det du  ser under toppmenyn för det mesta. Den visas bara när det finns mer än 3 medlemmar som har köpt eller vunnit PRemium Medlemskap.  Detta ger premium medlemmar ytterligare exponering av sin sida och hjälper dem som ev. inte från början ligger så högt upp på listan att nå toppstatus. På karusellen finns dessutom utmärkta möjligheter att annonsera för företag och butiker!

Marioteten av sidan består av själva listningen. Här kan du se registrerade bloggar/hemsidor rankade efter popularitet och aktivitet. De 20 högst rankade (de som visas på förstasidan) visas upp med Titel, banner, beskrivning och statistik. Du har som medlem möjligheten att lägga till din egen banner-bild som en god representant för din sida. Om du inte kan eller vill lägga till en egen banner kommer en generell banner att visas istället. Klickar du på bannern så kommer du automatiskt vidarebefodras till hemsidan/bloggen. Längst till höger finns det en vimpel där ett miniatyr skärmdump av sidan + rådande trend (upp, ner eller neutral) för sidan. Klickar du här kommer du till sidans statistik- och beskrivnings sida. Standardfärg på bakgrund är vit, men premium medlemmar får en gul färg för att markeras och sticka ut lite extra!

Längst till vänster så hittar du listans sidofält där du kan hitta en hel del intressanta informationsbitar (ordningen varirerar dock ibland):
  1. Annonsplats - om du vill marknadsföra din hemsida, butik eller företag. Kontakta mig för mer info!
  2. Sortering - För närvarande sorteras medlemsidorna efter popularitet och aktivitet. Men det går lokalt att ändra detta så att det visar rank mha sidvisning eller TräffarUt (hur många besök utanför listan varje medlemssida har genererat).
  3. Kategorier - Visar de olika kategorier som medlemsidorna kan hittas inom. Jag harförsökt hålla katgorierna så representativa men inte för specifik. Om du saknar en kategori kontakta mig och vi kan diskutera en förändring!
  4. Utvald Webplats - En slumpvis visning av en av ALLA medlemsidor!
  5. Premium Medlem - Här visas de sidor upp som har köpt/betalt premium medlemskap
  6. Nyaste Medlemmar  - De 5 nyaste medlemmarna på topplistan visas här!
Det här var del 2 av artikelserien: Spindelmor's Topplista 101. Nästa artikel kommer att handla om hur du registrera din hemsida på topplistan för första gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar